Consells de salut

Consells de Pediatria

En aquesta secció us oferim un recull pautes per dur a terme de tràmits de salut, consells pediàtrics i informacions d’interès en fitxes descarregables, realitzades pel nostre equip de professionals de Pediatria.

L’embaràs i els primers mesos

Guia amb els serveis i tràmits de salut per a la mare i el nadó: servei de ginecologia, vacunacions, odontologia, informes, permís de maternitat, tallers de salut comunitària i més.

Cal demanar una primera revisió pel nounat a les primeres 48-72h després de l’alta hospitalària.

Podeu concertar la cita trucant al 93 259 44 60.

El telèfon 93 259 44 60 també està disponible per resoldre dubtes sobre alletament.

Alletament matern

L’Atenció Primària Vallcarca-Sant Gervasi ha superat els requisits per a l’acreditació de la Fase 2D del Programa IHAN. És un reconeixement internacional impulsat per l’OMS i la UNICEF per tal de millorar l’assistència a l’embaràs, el part i la lactància.

El nostre CAP promou l’alletament matern exclusiu durant els 6 primers mesos de vida i recolza les mares a donar el pit durant el màxim temps possible (fins els 2 anys o més).

Alimentació infantil

Subscriu-te al nostre grup de difusió de WhatsApp

És una llista de distribució amb missatges setmanals sobre tallers, vacunacions, consells, novetats…

Per fer-ho, omple el següent document i envia’ns-el a autoritzacionspd@ebavallcarca.cat

Guarda com a contacte el nostre telèfon 600 868 270. Envia un WhatsApp amb la paraula “Alta Nom i Cognoms” i et confirmarem la teva inscripció al grup.

Enllaços d'interès

gencat/alimentació

Recomanacions per una alimentació saludable.

http://enfamilia.aeped.es/

Consells de salut i articles molt complerts de l’Asociación Española de Pediatría pensats per a les famílies i classificats en:

    • Edats i etapes
    • Vida sana
    • Prevenció
    • Temes de salut

http://www.aepap.org    

Web de l’Asociación Española de Pediatría de Atención Primaria, on a més a més de consells de salut trobareu temes educacionals, de relació amb els fills, afectivitat…


http://faros.hsjdbcn.org/ca

Consells amb un enfocament específic per a pares, nens i adolescents amb gran varietat de temes del portal americà KidsHealth que col·labora amb l’HSJD.


http://www.askdrsears.com/

(In English)

 http://www.seup.org/padres

Fulls informatius molt útils sobre patologia aguda de la Sociedad Española de Urgencias Pediátricas (febre, crisi asmàtica, otitis…)

 http://vacunasaep.org/

Web del Comité de Vacunas de l’Asociación Española de Pediatría: explicacions cada malaltia i vacunes, fitxes tècniques, fòrum de pares (on podeu fer preguntes i mirar les que ja s’han fet)…

 http://www.aeped.es/comite-lactancia-materna

Web del Comité de Lactància materna de l’Asociación Española de Pediatría: documents en varis idiomes, fòrum de pares (on podeu fer preguntes als experts i mirar les que ja s’han fet)…


 http://www.ihan.es/

Iniciativa per a la Humanització de l’Assistència al Naixement i la Lactància (IHAN), impulsada per l’OMS i UNICEF


 http://albalactanciamaterna.org/

Web de l’Associació Alba Lactància (expertes en alletament matern), resposta a consultes 24h


 http://e-lactancia.org/

Consultes sobre compatibilitats de medicaments i lactància   

sexejoves.gencat.cat 

Instrument de salut sobre afectivitat i sexualitat que conté molta informació i espais interactius, a més de notícies i enllaços per joves de 14 a 24 anys.

http://www.centrejove.org/

Centre jove d’anticoncepció i sexualitat CJAS. Espai educatiu de forma didàctica i participativa amb tots aquells elements que intervenen per assolir un bon grau de salut sexual

Aquesta guia sorgeix com a complement del Programa Infància sense fum de l’ASPCAT.

PDF Criteris de no assistència de l’alumnat a l’escola o la llar d’infants

Criteris de no assistència de l’alumnat a l’escola o la llar d’infants durant un període de temps determinat a causa de malalties transmissibles.