Suspensió cautelar de la vacunació amb AstraZeneca

Actualització 2: acotació de l\’edat d\’administració a 60/65 anys

A data 8/04/2021, després d\’un nou informe de l\’Agència Europea del Medicament, el Ministerio de Sanidad recomana delimitar l\’administració de la vacuna Oxford/AstraZeneca a persones de 60 a 65 anys.

Más información: Canal Salut Coronavirus SARS-CoV-2

 

Actualització 1: represa de l\’administració de la vacuna AstraZeneca

A data 18/03/2021, l\’Agència Europea del Medicament va tornar a avalar la vacuna Oxford/AstraZeneca en arribar a la conclusió que no es pot demostrar una relació de causa-efecte entre l’administració de la vacuna i el risc de coàguls de sang en les persones que la reben.

Més informació: Canal Salut Coronavirus SARS-CoV-2

 

Seguint les recomanacions del Ministerio de Sanidad, /Salut ha aturat temporalment la vacunació amb AstraZeneca. Les cites programades per administrar aquesta vacuna s\’han cancel·lat de forma preventiva durant 15 dies, a l\’espera de la decisió de l\’Agència Europea del Medicament al respecte.

Per què s\’ha suspès?

En els darrers dies s\’han rebut algunes notificacions de trombosis venoses cerebrals en persones vacunades que cal estudiar més a fons, perquè són molt poc freqüents en població general. El número de casos és molt baix i l\’Agència Europea del Medicament els està estudiant per veure si hi ha una relació causa-efecte. 

Què passa si ja m\’han administrat la primera dosi d\’AstraZeneca?

/Salut informa que \”la segona dosi de la vacuna Oxford/AstraZeneca es posa al cap de 12 setmanes de la primera. Hi ha temps perquè l\’Agència Europea del Medicament hagi elaborat el seu informe i s\’hagi pres una decisió sobre quina és la millor actitud a prendre\”.

Més informació

Canal Salut Coronavirus SARS-CoV-2