Docència

Ubicació

L’Atenció Primària Vallcarca-Sant Gervasi és un dels centres docents d’Udaceba des del 2020. Udaceba, la Unitat Docent Multiprofessional dels Equips d’Atenció Primària (EAP) autogestionats de Catalunya, funciona des del 2005.

Durant la residència s’establirà una relació de col·laboració estreta amb altres centres d’Udaceba i especialment amb l’EAP Sarrià, que dona servei a àrees de salut veïnes a la nostra.

Adreça i contacte

93 259 44 22 – 93 259 44 11

Av. Vallcarca, 169-205, Parc Sanitari Pere Virgili, Edificis Pedraforca i Montseny, 08023, Barcelona.

Com arribar-hi?

El CAP es troba entre els barris de Vallcarca i Sant Gervasi de Barcelona ciutat.

Com arribar-hi en transport públic:

  • Metro L3 Vallcarca / Penitents
  • Bus V17 / V19 / 22 / 27 / 60 / 119 / 123 / 124 / 129 / 131
  • Bicing estació 498 (Esteve Terradas, 42) i estació 499 (avinguda Vallcarca, 196)

La parada més propera de metro és Penitents, que es troba a pocs metres del CAP. Penitents forma part de la línia verda de metro (línia 3), que enllaça amb el servei de rodalies de la Renfe a poques parades (estacions de Passeig de Gràcia i Plaça Catalunya).

Com arribar-hi en transport privat:

Les sortides 5 i 6 de la ronda de Dalt són les més properes al CAP. El Parc Sanitari disposa d’un
pàrquing amb tarifes especials per a les persones que treballen al CAP.

Davant del CAP i dins del recinte del Parc Sanitari hi ha un pàrquing de bicicletes gratuït. També és possible deixar-la dins del soterrani de l’edifici.

Les instalacions

Estem situats a l’Av. Vallcarca 169 de Barcelona, dins de l’espai del Parc Sanitari Pere Virgili, a l’Edifici Pedraforca. Prop de la parada de metro Penitents.

El nostre centre es distribueix en 6 plantes, amb un total de 36 consultes entre medicina i infermeria.

A la planta -1 disposem del magatzem, la sala d’esterilització i la zona de vestuaris. A més d’una sala amb punts d’ordinador, un magatzems per als estudis d’investigació i sala de relax/office.

A la planta baixa es troba la consulta de valoració d’infermeria, la consulta TCAI, la consulta de fons d’ull, d’espirometria i d’audiometria, la sala d’extraccions i la unitat de gestió a la complexitat.

A la 1ª i 2ª planta trobem consultes de medicina i infermeria.

A la 3ª planta a més de les consultes de medicina i infermeria, trobem al nutricionista, les fisioterapeutes, l’higienista dental, els RBEC i les treballadores socials. Una sala polivalent per a reunions i punts d’ordinador, així com un espai per a la lactància materna.

A la 4ª planta disposem d’una gran sala de reunions per a realitzar: sessions de formació, activitats comunitàries, reunions d’equip i activitats d’ús intern, com pilates.

A la 5ª planta, es troba recursos humans, consultes de medicina i infermeria, i una consulta per a cirurgia menor, on es realitza crioteràpia i ecografies.

El CAP Vallcarca-Sant Gervasi ocupa els edificis Pedraforca i Montseny del Parc Sanitari Pere Virgili. L’EBA Vallcarca, entitat que gestiona el CAP, és independent del Parc Sanitari.

El Pedraforca és un edifici gran, lluminós i accessible, dissenyat específicament per ser un centre d’atenció primària. Donat que som un equip gran, que dona servei a dues àrees bàsiques de salut, ocupem la totalitat de les 6 plantes de l’edifici.

A la planta 0 trobarà la unitat d’atenció a l’usuari, la unitat d’atenció a la complexitat, la sala d’extraccions i les consultes d’atenció continuada.

Les plantes 1 a 3 estan ocupades per consultes de medicina de família, infermeria, treball social sanitari i atenció comunitària.

La planta 4 compta amb una sala polivalent amb capacitat per a tot l’equip de reunions,
sessions formatives, etc. La planta està compartida amb el servei d’Odontologia del centre.

La planta 5 està dedicada als despatxos d’administració, sales polivalents (com cirurgia menor, crioteràpia…), i consultes de medicina de família i infermeria.

A la planta -1 hi ha una sala de descans. La sala disposa de microones, nevera, font d’aigua filtrada, pica i utensilis per a netejar els plats, gots, coberts… per a aquells professionals que es queden a dinar al CAP.

A més, emmarcat dins del projecte de Responsabilitat Social Corporativa del centre, es serveix fruita de manera gratuïta 2 cops per setmana i, quan las circumstàncies ho permeten, també podem gaudir d’una taula de ping pong per a aprofitar el descans per realitzar exercici.

El servei de Pediatria es troba a la planta baixa de l’edifici Montseny (davant del Pedraforca) i
també disposa d’una sala polivalent, un office, un punt d’atenció a l’usuari i consultes de
pediatria i infermeria.

Quins serveis hi ha aprop?

El CAP està ubicat dins del Parc Sanitari Pere Virgili, que compta amb servei de pàrquing i cafeteria amb menú diari.

Entre l’Avinguda República Argentina i el carrer Gomis, trobarà unes galeries comercials, seguint cap al carrer Craywinckel trobarà molt teixit comercial.

Benzineres: una a l’Avinguda Vallcarca, a pocs metres del CAP, i dues més grans a la plaça Alfonso Comin i al Passeig Vall d’Hebron (a la sortida 6 de la ronda).