EBA Vallcarca rep el Premi Chiesi en Innovació Sanitària

El projecte Centros en Transición, implementat pel CAP Vallcarca – Sant Gervasi ha rebut un nou reconeixement, el Premi Chiesi en Innovació Sanitària, atorgat per B·Salut i Camfic el passat 8 de juliol.

Arran d’aquest premi, us presentem un vídeo on es resumeixen els principals eixos de treball d’aquest projecte innovador.

Aquesta iniciativa està sent aplicada pel CAP Vallcarca – Sant Gervasi i el CAP Sarrià, ja que en seguir el model EBA tenen una major autonomia de gestió.

 

El Dr. Lluís Gràcia, gerent d’EBA Vallcarca, destaca la filosofia que hi ha darrere de Centros en transición, que permet situar a l’equip en una dinàmica de canvi i millora contínua, que té com a resultat uns professionals més resolutius i uns usuaris amb un major coneixement. La qualitat i la sostenibilitat del sistema sanitari es perfilen així com l’objectiu últim d’aquest projecte.

 

El Dr. Ángel Ruiz Téllez, impulsor del projecte, afirma que la diferència en els resultats està marcada pel model de gestió que s’aplica. Així, si aquest model es replica per inèrcia, no és possible discriminar allò que està funcionant d’allò que no. És aquí on rau la innovació del model Centros en transición, ja que treballa per identificar aquells comportaments més eficaços, per poder copiar-los. El que permet trencar la inèrcia natural, per avançar en el canvi basat en el coneixement.

 

El model utilitza un programa informàtic, ISIS, que gràcies a les dades que gestiona i la posibilitat de comparar-los amb els d’altres equips, ofereix als professionals una imatge molt valuosa sobre la seva praxi i els resultats de la mateixa.