Proves diagnostiques per a contactes estrets

Contactes estrets de Covid-19

Des del darrer dilluns 6 de setembre torna a estar indicada la realització de proves diagnostiques per a aquelles persones que hagin tingut contacte estret amb un positiu de Covid-19, independentment de la presència de símptomes.

Com sé si he estat contacte d’un positiu de Covid-19?

En la majoria dels casos, són els propis serveis sanitaris els qui notifiquen que s’ha donat un cas positiu al nostre voltant, gràcies al seguiment de contactes que es demana quan un obté un resultat positiu de Covid-19.

Si, tot i així, no es tenen clars els paràmetres per definir quan es tracta d’un contacte estret, són els següents:

  • Contacte de més de 15 minuts
  • Sense mascareta
  • A una distancia inferior a 1,5m.

És fonamental tallar la cadena de contagis de manera que davant del dubte, el millor que podem fer és consultar amb els professionals sanitaris.

Què he de fer si he tingut contacte estret amb un positiu de Covid-19?

Aquelles persones que hagin tingut contacte estret amb un positiu de Covid-19 s’hauran de posar en contacte amb el seu centre d’Atenció Primària per tal de concertar cita per realitzar una prova diagnostica, preferiblement entre els 4 i 6 dies posteriors al darrer contacte.

I si m’he vacunat contra la Covid-19?

Les persones vacunades contra la Covid-19 també s’han de fer la prova diagnostica per verificar la presència o no d’infecció, però no caldrà que realitzin quarantena, a menys que el resultat de la seva prova sigui positiu.

Les persones no vacunades, en canvi, hauran de fer prova diagnostica i deu dies de quarantena independentment del resultat.