Premiada la recerca contínua de l’excel·lència del CAP Vallcarca – Sant Gervasi

El projecte \”Centros en Transición\” en el qual participa EBA Vallcarca SLP ha estat guardonat amb el premi nacional al “Mejor trabajo realizado Gestión Sanitaria, relacionado con la Sostenibilidad del Sistema Sanitario Español 2014” de la Fundación Abbott i de la Fundación SEDISA (Sociedad Española de Directivos de la Salud).

El premi es va lliurar en el marc de les VII Jornadas Nacionales SEDISA, celebrades el 9 i el 10 d\’octubre de 2014, on es va presentar l\’experiència d\’EBA Vallcarca SLP amb Centros en Transición. 

Malgrat ser unes jornades dirigides a professionals de l’àmbit hospitalari, la iniciativa ha estat premiada per la seva aposta per la major resolució possible de les necessitats sanitàries d\’una forma més sostenible, efectiva, eficient, equitativa i accessible.

Inici del projecte

A finals de 2013 EBA Vallcarca SLP inicia el projecte Centros en Transición com un procés de recerca de la excel•lència. L\’objectiu és un increment continu de la efectivitat i la eficiència, fonamentat en la modificació del comportament assistencial, per mitjà del coneixement. Per aconseguir-ho, es parteix d’un sistema d’informació que permet fer un seguiment de l’activitat clínica, respecte a l’activitat  esperada en funció de les característiques de la població assignada.

Així mateix, es realitzen periòdicament reunions amb tots els estaments, per redefinir l’entorn de relació dins l’equip i envers els nostres pacients.

Quina és la tasca d\’EBA Vallcarca?

EBA Vallcarca SLP assumeix des del 2003 la gestió dels Centres d’Atenció Primària dels barris de Vallcarca i Sant Gervasi de Barcelona ciutat, amb una població de 56.000 habitants.  Durant aquests 10 anys la població ha augmentat en edat i complexitat, el que ha dut al centre a introduir noves eines per tal d\’adaptar-se millor a les necessitats de la població.