Grup de recerca biomèdica

Participem en un estudi que identifica un marcador per predir el risc de patir càncer de mama

L\’atenció primària també fa recerca. La Dra. Altés, la Dra. Barragán, la Dra. Martín i la infermera Mireia Artola del CAP Vallcarca-Sant Gervasi han participat en un estudi liderat pel grup de Recerca Biomèdica en Cèl·lules Mare de Càncer del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR).

L\’estudi ha identificat un grup de biomarcadors en sang, que en dones sanes ajudaria a detectar un risc més elevat de patir càncer de mama. Aquesta troballa permetria en un futur fer un seguiment més exhaustiu d’aquestes persones. Aquests biomarcadors permetrien detectar el risc de patir la malaltia, abans de que apareguessin símptomes o abans de que es pogués detectar mitjançant les proves convencionals. Així doncs, seria una prova per identificar-ne el risc de patir càncer de mama, no per diagnosticar la malaltia en sí, ja que potser la persona no arribaria mai de desenvolupar-la.

A l\’estudi han participat el VHIR, el Vall d’Hebron Institut d’Oncologia (VHIO), el CAP Vallcarca-Sant Gervasi, l’Institut Oncològic IOB, la Clínica Universidad de Navarra (Madrid) i el CIBER de Cáncer (CIBERONC).

Des del CAP volem donar les gràcies a les pacients que van participar a l\’estudi.

Fotografia: grup de recerca de Vall d\’Hebron i el CAP Vallcarca-Sant Gervasi (VHIR).

Més informació:

Nota de premsa del VHIR

Els resultats s\’han publicat a la revista Frontiers in Oncology