Ja es poden notificar els casos positius de Covid-19 a les farmàcies

Ja es poden notificar els casos positius de Covid-19 obtinguts per d’un test d’automostra (o TAR) a través del CAP, del 061 o de les farmàcies adherides al programa TAR.

Des d’aquesta setmana s’habilita l’opció de dirigir-se a les farmàcies per informar d’aquests resultats i que es puguin registrar i fer arribar a Salut. Per fer-ho, caldrà identificar-se mitjançant el CIP o DNI, i informar de la marca del TAR.

És important que aquestes notificacions es facin via telefònica, ja que un cop obtingut el resultat positiu la persona ha d’iniciar l’aïllament de 7 dies des de el positiu o l’aparició dels símptomes.
A diferència del procediment amb els CAPs, no cal adreçar-se a la farmàcia més propera a casa, sinó que es poden posar en contacte amb qualsevol de les 1300 farmàcies adherides a aquest programa a Catalunya.

Aquesta opció està pensada especialment per a aquelles persones que experimentin símptomes lleus i que, per tant, no necessitin rebre atenció sanitària.

Podeu consultar les farmàcies que ofereixen aquest servei al següent enllaç:

https://canalsalut.gencat.cat/ca/salut-a-z/c/coronavirus-2019-ncov/ciutadania/deteccio-de-casos-i-seguiment-de-contactes/tar-farmacies/farmacies-adherides/