Salut comunitària - Atenció Primària Vallcarca Sant Gervasi

Vols col·laborar amb nosaltres per millorar la salut del barri?

Estem buscant persones de totes les edats que es visitin als nostres centres i interessades a col·laborar com a consultores en temes de salut i organitzatius. D’aquesta iniciativa en diem, Pacient Consultor

Si voleu participar no dubteu a enviar-nos un correu electrònic a contactar@aprimariavsg.com amb:

  • el vostre nom complet
  • telèfon de contacte

O bé ho podeu comentar als vostres professionals sanitaris de referència.

 

Per què ho posem en marxa?

Aquest projecte en fonamenta en dos pilars:

  1. Aprofundir en la filosofia de presa de decisions compartides en salut, on les persones (sanes o malaltes) participen en l’elecció informada dels tractaments o canvis d’hàbits dels pacients, tenint en compte el seu context individual.
  2. Pacient Consultor s’enmarca dins la promoció de la salut comunitària que s’està treballant amb el projecte COMSalut, impulsat pel Departament de Salut i del que el nostre CAP és un dels centres pioners en implantar.

La major part dels determinants que incideixen en la nostra salut no es poden gestionar des d’una consulta mèdica: els nostres hàbits de vida, l’entorn on vivim, la nostra situació familiar i laboral… La salut comunitària i la presa de decisiones compartides volen apoderar a la població per identificar-los i treballar-los. Un exemple és el diagnòstic de salut de Vallcarca, Els Penitents i El Coll que va publicar l’Agència de Salut Pública de Barcelona en juny d’enguany.

Author Info

AprimariaVSG