Fondo de ojo. CAP Vallcarca Sant Gervasi

Tingues vista amb la diabetis! Nova càmera amidriàtica al CAP

El CAP Vallcarca – Sant Gervasi estrena una càmera amidriàtica, el que permet que els professionals del centre realitzin les exploracions del fons d’ull que periòdicament s’han de fer als pacients diabètics.

Aquesta mesura permet la detecció precoç de la retinopatia diabètica, augmenta el nombre de diabètics als que es realitza aquesta prova preventiva, evita desplaçaments i disminueix les llistes d’espera a oftalmologia.

 

Cal que tots els pacients diabètics facin una revisió de fons d’ull cada 2 anys.
Si vostè pateix diabetis i fa temps no es controla, consulti als seus professionals sanitaris de referència per tal de poder fer l’exploració al nostre centre, sense necessitat d’anar a l’especialista.

 

Què és la retinopatia diabètica?

És una complicació oftalmològica que apareix en un 40-50% dels pacients diabètics i és la primera causa de ceguesa en població menor de 65 anys als països industrialitzats.

La retina és una capa de cèl·lules situades dins de l’ull. La seva funció és captar les imatges de l’exterior i transformar-les en impulsos elèctrics que arriben al cervell. L’excés de sucre produeix alteracions de les venes i artèries de la retina i pot acabar afectant l’agudesa visual; fins i tot arribar a la ceguesa.

Què és la càmera amidriàtica?
És una càmera fotogràfica que permet prendre imatges de la retina i de manera general del fons d’ull, sense necessitat de dilatar prèviament la pupil·la. Permet una visualització del fons de l’ull d’una forma ràpida i poc molesta pel pacient.

Author Info

AprimariaVSG