Setmana de la lactància - Atenció Primària Vallcarca - Sant Gervasi

Setmana mundial de la lactància materna

Del 1 al 7 d’agost se celebra la Setmana mundial de la lactància materna.

Com promou Atenció Primària Vallcarca-Sant Gervasi l’alletament matern?

El nostre CAP compta amb un grup obert de suport a la lactància, per a mares, pares i embarassades que es reuneix cada divendres.

El nostre equip d’infermeria pediàtrica s’ha format específicament i és un taller que no para de créixer. Tot i això, volem anar un pas més enllà i aconseguir l’acreditació de qualitat internacional IHAN (iniciativa per a la humanització de l’assistència al naixement i a la lactància impulsada per la OMS i Unicef).

Què implica l’acreditació IHAN?

Actualment, hem completat la primera fase (de caràcter autoavaluador) i ens estem preparant per endinsar-nos en la segona fase. Es tracta d’un projecte molt exhaustiu que implicarà a tots els estaments del nostre equip, amb formació específica en funció del seu perfil professional. Així mateix, també es preveu crear una sala de lactància a les nostres instal·lacions, posar en marxa una visita prenatal i apostar per una major relació amb altres centres (maternitats, hospitals de la zona, etc.) per tal de treballar en xarxa.

José Pérez, coordinador del nostre equip de pediatria i un dels impulsors d’aquesta iniciativa al nostre CAP, destaca la il·lusió amb la que es posa en marxa i la importància de donar suport a les mares perquè puguin mantenir la lactància exclusiva fins els 6 mesos i seguir alletant amb l’alimentació complementària fins el 2 anys o més, ja que té un impacte molt positiu en la salut tant de la mare, com del nadó.

La promoció de la lactància materna està alineada amb els objectius de desenvolupament sostenible (ODS) de les Nacions Unides. Concretament els ODS 1 fi de la pobresa, ODS 2 fam zero.

Més informació:  World breastfeeding Week (beneficis de l’alletament matern, informació en castellà).

Author Info

AprimariaVSG