Medicina comunitària CAP Vallcarca Sant Gervasi

Pioners en la promoció de la medicina comunitària dins del projecte COMSalut

Atenció Vallcarca – Sant Gervasi forma part dels 16 centres de salut pioners escollits per posar en marxa el projecte COMSalut.

Aquesta iniciativa té com a objectiu incloure la medicina comunitària a la cartera de serveis per tal d’oferir una atenció més integral.

Tal com va remarcar el Conseller de salut Boi Ruiz a la presentació de COMSalut “el 80% dels factors que determinen la salut estan fora del sistema sanitari i, per tant, és molt important incidir en aquests aspectes”.

L’aposta que durant aquests 12 anys Atenció Vallcarca – Sant Gervasi ha fet per la medicina comunitària en forma de tallers, xerrades i altres tipus d’activitats es veu així reforçada i ampliada per la inclusió en aquest projecte.

Què és el projecte ComSalut?

Implicació en el teixit comunitari, treball en xarxa i sobretot voluntat d’oferir una atenció integral al territori són les claus d’aquest projecte.

D’aquesta manera es pretén no només prevenir malalties, sinó també difondre hàbits saludables. Perquè millorar la salut no només es cosa del CAP; una forma de vida saludable passa també per les escoles, les biblioteques, els casals de barri…

La iniciativa forma part del Pla de Salut 2011-2015 i va ser presentada dilluns 13 d’abril pel conseller Boi Ruiz. Progressivament el projecte s’estendrà a tot el territori.

 

Més informació: Aceba, Gencat.

 

Author Info

AprimariaVSG