Autocontrol del sintrom - Atenció Primària Vallcarca - Sant Gervasi

Nou projecte d’autocontrol del sintrom

El nostre equip d’infermeria inicia un projecte pioner a l’atenció primària d’autocontrol del sintrom per part dels pacients.

Com funciona?

La persona que pren aquesta medicació rep quatre sessions de formació individualitzada sobre coneixements bàsics d’anticoagulació. La seva infermera de referència resta disponible sempre que calgui, per resoldre qualsevol dubte o incidència un cop finalitzada la instrucció.

Quins beneficis té?

Aquesta iniciativa augmenta l’autonomia dels pacients. D’una banda, ofereix eines pel maneig de la malaltia i permet a la persona participar més activament en la presa de decisions en el seu procés de salut. D’altra banda, la persona que fa autocontrol es beneficia d’ajustar més el seu rang terapèutic, ja que es realitza un control de INR setmanal, pel que les desviacions extremes de rang són menys habituals.  

Així mateix, s’eviten desplaçaments al CAP per fer el control, especialment per a aquells pacients en edat laboral activa.

Qui pot participar-hi?

L’autocontrol del sintrom per part del pacient ja es duu a terme a l’entorn hospitalari, però Atenció Primària Vallcarca – Sant Gervasi és el primer CAP a Catalunya en posar-ho en marxa.

El projecte va començar a principis d’any i les infermeres referents són Esther Llauradó i Estefania Farret. Tot l’equip d’infermeria hi participa, pel que cada infermera o infermer poden incloure a aquells pacients que tinguin perfil d’autocontrol.

Si hi esteu interessats, podeu consultar amb la vostra infermera de referència.

Author Info

AprimariaVSG