Clausura de l'Escola de Gent Gran

Clausura de l’Escola de Salut de la Gent Gran

Abraçades i fotos somrients. Una participant comentava emocionada que era el primer diploma i fotografia de grup d’escola que rebia, pel que no podia esperar a ensenyar-li als seus néts.

L’Escola de Gent Gran va començar al març i al llarg de 14 sessions els seus alumnes han après sobre autocura, els serveis que el barri posa al seu abast, afectivitat, seguretat, exercici físic, medicaments i d’altres temes relacionats amb la salut.

Avui, de la mà de Serveis Socials es celebrava l’última sessió, on s’han repassat tots els recursos que el territori els ofereix, com centres cívics, biblioteques, associacions de veïns…

A aquesta sessió ha assistit la consellera de salut de Gràcia Àngels Tomàs, qui ha estat l’encarregada de lliurar el diploma i la fotografia commemorativa de la primera promoció d’Escola de Gent Gran de Vallcarca i Els Penitents i El Coll.

La valoració dels participants ha estat molt positiva, no només perquè han après moltes coses que consideren útils, sinó perquè l’escola els ha permès fer noves amistats i sentir-se més actius, adonar-se de que encara queda molt per fer i gaudir.

Aquesta ha estat una prova pilot a Vallcarca, i els seus resultats s’avaluaran per tal de valorar futures edicions, tant a Vallcarca com a Sant Gervasi.

 

L’Escola de Gent Gran és una iniciativa de salut comunitària en la que participen el CAP Vallcarca, el Centre de Serveis Socials La Salut – El Coll – Vallcarca i Els Penitents, ADES Associació per a la Divulgació i Educació de la Salut, la Farmàcia Vallcarca, la taula comunitària del Coll – Comissió de salut comunitària del Coll, Vallcarca i Els Penitents, els Mossos d’Esquadra i la Guàrdia Urbana de Barcelona.

 

 

Més informació: article sobre l’Escola de Gent Gran a la revista FerSalut.

 

 

Author Info

AprimariaVSG