Certificat COVID digital de la UE

El certificat COVID digital de la UE acredita la situació d’una persona respecte a la covid-19. L’objectiu és facilitar la mobilitat dins de la Unió Europea.

Inclou tres modalitats: vacunació, recuperació i prova diagnòstica de la covid-19.

On puc obtenir-lo?

En cas de tenir CIP (codi de la targeta sanitària individual), es pot descarregar de La Meva Salut.

Excepcions

  • Persones que s’han vacunat a Catalunya, però estan empadronades a una altra comunitat autònoma (CA). Cal sol·licitar el certificat vacunal a través del web de salut de la CA corresponent o bé mitjançant el web del Ministerio de Sanidad.
  • Persones estrangeres amb DNI o NIE vacunades aquí. Poden obtenir-lo a través del web del Ministerio de Sanidad. Si no es disposa de cap d’aquests documents identificatius, només es podrà obtenir un justificant de vacunació facilitat pel punt que ha administrat la vacuna.
  • Persones empadronades a Catalunya, vacunades fora de Catalunya. En el cas de tenir la pauta completa de vacunació, caldrà que demanar el certificat on es va administrar la vacuna. En el cas d’haver rebut una dosi a Catalunya i una altra fora, caldrà que demanar un certificat de cada dosi per separat a cada lloc d’administració.

Incidències

Les persones que es troben aquests casos:

  • Antecedents de covid positiu i que han rebut una dosi de vacuna (a excepció de Janssen).
  • TAR positiu (prova diagnòstica no admesa per la UE).
  • PCR positiva o episodis diagnosticats per serologies d’alguns centres privats.

No poden obtenir el certificat. Sentim informar que des del CAP no tenim la capacitat de resoldre-ho. Per tal de reclamar el certificat caldrà que s’adrecin al CatSalut a través d’aquest enllaç.

 

Més informació: Canal Salut

Author Info

AprimariaVSG