Atenció a les persones amb malestar social (FOCAP) - Atenció Primària Vallcarca Sant Gervasi

Atenció a les persones amb malestar social des de la primària

El Fòrum Català de l’Atenció Primària (FoCAP) ha presentat el document Atenció a les persones amb malestar social.

És tracta d’una reflexió sobre “les repercussions de la crisi i les polítiques d’austeritat en la salut mental de la població” i com millorar la resposta que oferim a aquest patiment social (ja es presenti en forma de símptomes psicològics o orgànics) des de l’atenció primària.

El text proposa gestionar la situació des d’una comunicació més efectiva amb el pacient i proposa diverses alternatives a la medicalització; eines bàsiques que els professionals poden fer servir a la consulta i que tenen un impacte positiu en la salut del pacient: l’escolta activa, la contenció terapèutica, la prescripció social de recursos de la comunitat són algunes de les propostes del FoCAP.  Entenent com a elements essencials del treball en atenció primària la centralitat de la persona atesa i l’habilitat comunicativa dels professionals.

Què és el FoCAP?

És un moviment associatiu creat per professionals de la medicina i la infermeria d’atenció primària que promou la millora de l’atenció primària de salut catalana.

 

Atenció a les persones amb malestar emocional

Document elaborat pel Grup de reflexió i acció (GRA) del FoCAP format per:

Marta Castelló, Mª José Fernández de Sanmamed, Judit Garcia, Mª Victòria Mazo, Juan Manuel Mendive, Mª Mercè Rico, Aurora Rovira, Elena Serrano i Francesca Zapater.

 

Més informació: Fòrum Català d’Atenció Primària, Atenció a les persones amb malestar emocional (document complet).

Author Info

AprimariaVSG