Medicina esportiva

Medicina esportiva

La consulta de medicina esportiva està dedicada a reconeixements mèdics esportius; valoració de l’aptitud esportiva; plans d’entrenament; valoració, recuperació i seguiment de lesions.

Edifici Pedraforca, 5ena planta

93 259 44 50

Serveis

  • Revisions mèdiques per certificats esportius per a federacions i oposicions.
  • Proves d’esforç.
  • Millora del rendiment.
  • Recuperació de lesions.
  • Valoració del greix corporal i plans personalitzats d’exercici per perdre pes.

Professionals

Please specify image url

Dr. Bernat de Pablo Márquez, APVSG

Planta 5 / Consulta 3

Metge de família especialitzat en medicina de l’esport.

Medicina de l'esport

 

Consells

Practicar esport regularment millora la salut i la confiança en un mateix. Es millora tant físicament com a psíquicament. A més es prevenen moltes malalties cardiovasculars i contribueix a superar quadres d’ansietat i depressió.
Abans de començar fer esport és important fer una revisió amb un metge de l’esport, per valorar si hi ha cap problema de salut que pugui limitar o agreujar amb l’esport (principalment en l’aparell cardiorespiratori i /o locomotor). Així mateix podem aconsellar sobre l’entrenament, per aconseguir una bona progressió. 
Si porteu plantilles, en fer esport és encara més important que les facis servir, ja que en trepitjar quan correu o salteu el vostre pes es duplica, pel que els defectes s’accentuen.
La clau per practicar esport és variar. Modificar les rutines, augmentar poc a poc la intensitat i combinar diferents tipus de treball: aeròbic, tonificació, estiraments…
Caminar és el millor esport: el més complet, segur i a l’abast de tothom. Nedar i anar en bicicleta també són adients i beneficiosos per pràcticament qualsevol persona. L’important és triar l’esport que ens vagi millor per a la condició física particular, ens que agradi i que gaudim practicant-lo.
Estirar i escalfar abans i després de l’exercici físic és fonamental. 5 minuts són suficients per prevenir lesions.

Horaris

Dimarts, tarda.

Edifici Pedraforca, 5ena planta

93 259 44 50